Vi blir vad vi tänker!

Allas vår utmaning – att tänka positivt!

Vilka är dina 3 mest återkommande tankar just nu?

Vilka tankar skulle du önska att du hade just nu?

Un-learn – Re-learn – Re-act

Det blir bara viktigare att kunna lära sig snabbare. Genom åren har jag insett att när jag ska lära mig något behöver jag först lära av gammal kunskap (un-learn). Sen behöver jag utmana mig att vara öppen och ta till mig ny kunskap (re-learn)för att slutligen sätta min nya kunskap i handling (re-act) för att en förändring ska ske.

Som coach har jag fått ytterligare kunskap om styrkan av att förstå vad som hindrar mig och vikten av att bli rejält utmanad av någon. Både för att våga testa nya perspektiv och att komma till handling. Självinsikt är en ingrediens som vi alla behöver i vår personliga utveckling och den behöver ständigt uppdateras.

Un-learn – behöver du bryta ett mönster, släppa gamla sanningar, sluta jämföra med hur det var förr eller känna att allt redan är testat?

Re-learn – behöver du bli bättre på att se nya perspektiv, lyssna mer än att tala, våga göra fel och acceptera att du ännu inte kan allt?

Re-Act – behöver du testa dina nya lärdomar, starta även om du inte har all kunskap, be om hjälp eller släppa kontrollen?

Inom Coaching använder jag uttrycket interna ’sabotörer’. En sabotör är en inre röst som är till för att skydda oss från att ändra något och hålla oss på säker mark. Men de hindrar oss från att lära, prova nya saker och släppa kontrollen. Du känner lätt igen en sabotör då du hör saker som ”du kan inte”, ”du borde”, ”vänta till en annan dag” och ”det kommer inte gå bra”. De flesta av mina coachning kunder känner en stor lättnad när vi tillsammans konfronterar de här rösterna och ibland ber dem gå åt sidan. Istället väljer vi att ge plats åt den inre styrkan för att våga göra en förändring.

Ett sista tips på vägen för att lyckas med en förändring är att utmana dig själv med ta inte bara säga till dig själv vad och när du ska förändra något utan skriva ner det och viktigast av allt berätta vad du vill uppnå för en annan person!

Klicka på den här länken till Lo Scopo kompassen som innehåller några frågor som kan vara en vägledning för att börja redan idag.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med Coachning välkommen in på www.loscopo.se.